Gietvloeren in epoxy en PU

Superfloor waakt over de kwaliteit van de produkten. Nieuwe innovaties en technieken worden op de voet gevolgd en toegepast.

Epoxy gietvloeren

Epoxy is een zelfvloeiende, oplosmiddelvrije, 2-componentige, gekleurde vloerafwerking op basis van epoxyhars. De uitgeharde vloer heeft een glanzend uiterlijk. Epoxy (de kleurcomponent) is leverbaar in de meest voorkomende RAL, NCS en Sikkens kleuren, waarvan een groot aantal uit voorraad leverbaar is. Epoxy wordt aangebracht als gietvloer in verschillende laagdiktes. Epoxy is vloeistofdicht, bestand tegen diverse chemicalien en gemakkelijk schoon te maken. Een Epoxyvloer wordt met 1 of 2 toplagen afgewerkt

Epoxy wordt vooral toegepast in de industrie en openbare gebouwen, bv. scholen, fabriekshallen, garages, ziekenhuizen, winkels,...

PU gietvloeren

PU is een oplosmiddelvrije, zelfvloeiende, 2-componentige, gekleurde vloerafwerking op basis van polyurethaanhars. Het uiterlijk van de uitgeharde PU-vloer wordt in grote mate bepaald door de gebruikte afwerklaag. PU (kleurcomponent) is leverbaar in de meest voorkomende RAL, NCS en Sikkens kleuren. De PU-vloer wordt aangebracht als gietvloer in een laagdikte van ca. 3 mm. De vloer is vloeistofdicht, geluiddempend, bestand tegen diverse chemicalien en gemakkelijk schoon te maken.

Deze vloer wordt overal toegepast. Zowel voor industrie, openbare ruimten, woningen, winkels, praktijkruimten,...

Toepassingen van gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Houd u van de industriele look van een gepolierde betonvloer, maar niet zozeer van de onvermijdelijk hieraan verbonden nadelen zoals scheurtjes en de ietwat brute afwerking aan hoeken en kanten ? Dan is een cementgebonden gietvloer misschien wel de oplossing voor uw interieur. Onze cementgebonden gietvloeren worden samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde mineralen en kleurstoffen. Als bindmiddel wordt een hoogwaardig cement gebruikt. Oplosmiddelvrije hulpstoffen zorgen dan weer voor een uitzonderlijk goede vloei tijdens de plaatsing, zodat de vloer uiterst vlak wordt. Met een beschermende coating (polyurethaan of wax) wordt vocht en vuil zo veel mogelijk afgestoten. Deze toplaag kan zowel een matte als een glanzende uitstraling aan de vloer geven. Een cementgebonden gietvloer is strikt genomen, niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers. De vloer heeft hiervoor een te open structuur. De vloer heeft een opbouwhoogte van 3 tot 10 mm. Wij bieden 2 soorten cementvloeren aan, voor industrie en particulier gebruik. Een standaard cementgebonden gietvloer is leverbaar in een aantal grijstinten en zandkleuren. U kan de vloer ook afwerken met een kleur naar wens, maar dan verdwijnt de structuur.

Deze vloer wordt vooral toegepast in de industrie, woningen, winkels, praktijkruimten,...

Gietvloer(en) badkamer

Superfloor is ook gespecialiseerd in het plaatsen en afwerken van naadloze wanden voor douches en sanitaire ruimten. Geen naden, geen voegen, alleen een strak, glad oppervlak. Op de vloer en ook op de wanden. Waterdicht en toch ademend. Het geeft je badkamer een strak en naadloze uitstraling. En niet onbelangrijk, schoonmaken wordt een stuk eenvoudiger. Kies voor een hygienische vloer- en wandafwerking in uw badkamer. Wij plaatsen de wanden en zorgen voor de afwerking. Daarbij geven wij levenslange garantie op waterdichtheid.

Gietvloer trappen

Superfloor richt zich op het bereiken van een eenheid in uw interieur. Trappen, die een naadloze verbinding vormen van de ene naar de andere verdieping, zijn daarin een belangrijk onderdeel. Uw gang, trap en overloop lopen ongemerkt in elkaar over, allemaal in gietvloer, in eenzelfde kleur. Zo vormen ze een uitgebalanceerd geheel.

Gietvloeren coatings

Vloercoatings bestaan meestal uit twee componenten. Ze zijn geformuleerd op basis van epoxyhars of polyurethaan, op waterbasis, oplosmiddelhoudend of oplosmiddelvrij. Ze kunnen als zelfstandig systeem gebruikt worden, maar ook als finishcoat op een gietvloer, cementvloer of wanden. De keuze van de vloercoating bepaalt de mechanische en chemische resistentie. Eenmaal gemengd worden ze met een roller aangebracht in twee of drie lagen in een laagdikte van 0,2 tot 0,5 mm. Wij plaatsen coatings op alle ondergronden, van hout tot beton. Elke ondergrond vereist een verschillende voorbereiding vooraleer de coating kan worden aangebracht. Coatings worden vooral in de industrie, garages of kelders toegepast.

Interesse in een project of heb je vragen? Vraag meer informatie of een offerte aan.
Superfloor is je steeds volledig vrijblijvend van dienst.

ik wil gecontacteerd worden